Как да си изберем лентоотрезна машина

 Предстои Ви покупка на нова или втора употреба лентоотрезна машина?

Въпросителна-Тогава ще Ви дадем няколко съвета:

  • Машината е добре да е произведена в Европа; Защо? 

Това е един вид гаранция, че при машината производството на машината са вложени качествени основни възли – редуктори, хидравлични цилиндри, чугунено рамо, твърдостлавни водачи, добавени малки екстри като лазери, лампи и пр.

Желателно е лентоотрезната машина да не е китайска, тъй като неприятностите, които ще си навлечете ще са по-големи от колкото -20% по ниската цена. Ще износвате отрезната си лента много бързо, без да постигате броят срязове, който желаете. Ще късате отрезните си ленти, без значение от производител, цена, качество на лентата. Китайската машина обикновенно е в клас ХОБИ, което автоматично означава, че не предназначена за рязане на серии, за рязане в сноп, за целодневно рязане, за прецизни срязове.

  • При оглед на самата машина – видео например, тя трябва да изглежда здрава, масивна и  излючително добре окомплектована. Понякога, на пазара се срещат т.н. италиански машини, които са 100% китайски аналози. Те не са с чугунени рамена, изглеждат ръбести и недодялани.
  •  Гаранцията на машината трябва да е най-малко 12м., в нашият случай, лентоотрезните машини Пилоуз, Pilous са с гаранция 13м. Машините имат извън гаранционна поддръжка също, това при китайските машини е малко трудно – спират да се произвеждат, няма резервни части и пр. Фирма Монтичело ЕООД, внася директно от производителя в Чехия, резевни части. Нормален срок на доставка и нормални цени.
  • При покупка на нова или втора употреба машина, трябва да съблюдаваме ширината на отрезната лента, да е поне 27 мм. Това е необходимо, ако смятате да режете детайли от различни метали,екзотични сплави или меки материали. Ще имате значително по-голям избор на отрезни ленти, като видове. Ако ще режете тънки профили, тръби с малки сечения, не е проблем да ползвате малка машина, което автоматично означава ширина на лентата 13 или 27. Машина със ширина на лентата 13мм, вижте тук, тук, а със ширина 20 мм вижте тук. Машините  на Пилоус, са с отлично качество, дори и в най-малките сегменти, именно говорените до сега, Pilous ARG 130,Pilous ARG 130 mobil.

Това са практически прости правила, които ако следвате, няма да сгрешите.

Успех!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *